Seks zonder angel

Ik ben opgegroeid in de naweeën van de seksuele revolutie. In mijn pubertijd mocht alles. Of beter gezegd, er werd voortdurend beweerd dat alles mocht. Ik kan me een VARA-programma herinneren dat Open & Bloot heette, gepresenteerd door Vrij Nederiand-redacteur Joop van Tijn. Dat zat vol blote mensen die onverbloemd spraken over penissen en vagina's, afgewisseld met vrolijke liedjes.

Alles heel gezellig. Te gezellig. Ik was nog maar maagd met vlasbaardje, maar voelde haarscherp aan dat echte seks nooit zo gezellig kon zijn. Echte seks moest iets fouts hebben, iets smerigs en in ieder geval iets wilds. Iets wat de brave VARA achterhield. Inmiddels leven we twintig jaar later, maar de nieuwe generatie wordt op internet even hard voorgelogen met verantwoorde penetratieverhaaltjes. Laatje niet castreren door Dr. Ruth [URL is verlopen].

Zou jij je oma om raad vragen als je 'm niet overeind kon krijgen of als je vagina verkrampt? Miljoenen Amerikanen doen niet anders. Tenminste, Dr Ruth, die met haar zeventig jaar gemakkelijk voor surrogaat opoe kan doorgaan, wordt de oren van het hoofd gevraagd over seksuele kwesties in haar radioshow. Nederlanders kennen haar van gastoptredens in Amerikaanse talkshows: een omaatje met enorme Brilmij-bril. Zo uit de bingo geplukt.

Maar pas op. De Duitse Ruth Westheimer is een mediasuperster vanwege haar directe reacties. Ze praat over eikels en clitorissen alsof ze in de schappen van AH liggen. Da's even wennen voor die preutse Amerikanen. De vraag is of Ruths tips ook eerlijk zijn. Even klikken naar de 'Ask Dr. Ruth' probleemrubriek.

"Why are all my dates impotent", is de noodkreet van een vrouw die het afgelopen jaar met zes man naar bed is geweest en die 'm geen van allen overeind kregen. "Misschien omdat je zo beroerd in bed bent," zou ik een eerlijk antwoord gevonden hebben. "Nee," zegt Dr. Ruth, ze heeft gewoon bad luck, en: "You should not blame yourself for their inadequacies."

Een jongeman die vriendschappelijk met een meisje omgaat, wordt bij ieder afspraakje verscheurd door smerige gedachten. Denkt dat hij een freak is. "Can I stop these sexual thoughts?" Ik persoonlijk zou een gezond antwoord vinden: "Ja, je bent een smeerlap en geniet ervan. Probeer je perversies zoveel mogelijk op haar uit!" Ruth daarentegen raadt hem aan voor de afspraakjes even te masturberen, zodat hij normaal met haar om kan blijven gaan.

Ruths antwoorden op 'How can I become a wild woman?', 'Can you give me lessons in striptease' zal ik u besparen, maar waren zo verantwoord en dus hypocriet dat ik dagen geen zin meer had. Seks zonder diabolisch randje is zielloos.

Ruth gaat ervan uit dat mensen een zinnig gesprek kunnen hebben over hun erotisch belevingswereld. Wake up, Dr. Ruth! Mensen hebben seks omdat ze NIET met elkaar kunnen communiceren. Haar zogenaamde eye-openers zijn een kruising tussen politiek correcte trends en academische dooddoeners.

Ze is vóór homo's en abortus maar dweilt met liters gezinsgeluk in 'Dr. Ruth's Guide for Married Lover', een thema dat merkwaardig overkomt bij iemand die twee scheidingen achter de rug heeft. Ze pronkt met een doctoraalbul sociologie (geen seksuologie nee), maar lonkt ondertussen naar de bestsellerlijst met het lachwekkend pretentieuze magnus opus 'Dr. Ruth's Encydopedia of Sex'.

Opvallend is haar ontkenning van afwijkend seksueel gedrag. Niet commercieel soms? Kwesties als ezelbeffen of poepseks zijn misschien wat veel gevraagd, maar zelfs een goede tip voor deep throating of pijnloos anaal neuken ontbreekt. Ik vermoed dat dit seks-orakel zelf nog nooit iets vies gedaan heeft. Dat Ruths ex'en er vandoor zijn gegaan omdat Ruth, iedere keer als haar echtgenoten eens lekker ongecompliceerd wilden neuken, alles eerst wilde bespreken.

Afijn. Als je je zorgen maakt dat je dochter zich op het volgende schoolfeest laat bezwangeren is Dr. Ruth's homepage een prima libido-ondermij ner. Laat je oogappeltje de instructie lezen hoe je de vermeende G-plek moet betasten. Die begint met "Place a towel underneath you to avoid a mess."