Ik zal er maar eerlijk voor uitkomen: ik behoor tot de familie der Masturbanten. Ik ben verslaafd aan zelfbevrediging. Zo erg, dat ik nauwelijks toekom aan sex met mijn vriendin. Heel fout dus en de schande gaat nog verder: ik behoor ook tot de subfamilie der Laffe Masturbanten. Ik mis het lef om een sex-shop binnen te stappen en daar eens uitgebreid tussen vieze boekjes, video's en apparaten te grasduinen.

Ik ben bang dat de man achter de kassa mij een Laffe Masturbant vind. Wat ik natuurlijk ook ben. Bovendien ben ik te krenterig om geld te besteden aan mijn zonden. Ik heb me dus jarenlang moeten behelpen met folders die in de brievenbus vielen - de ondergoedpagina's van de Hema-gids beantwoordden niet echt aan mijn liederlijke fantasieën. Toen kwam Internet. Iemand tipte me dat dat helemaal vol blootplaatjes zat. Helemaal gek werd ik. Een monitor vol safe sex! Diezelfde dag nog heb ik nog een abonnement genomen - zogenaamd om er columnpjes over te schrijven.

Echter. Ik bleek eenjaar of zo te laat te zijn. Bijna alle blootplaatjes waren verdwenen, gecensureerd of alleen tegen hoge betaling down te loaden. Werkelijk alles heb ik geprobeerd, van de Pamela Anderson Movie Page tot de Sex Hulp lijn. Nichts, niente, noppes. Pas vorige week ben ik op een on-line ero-shop gestuit, luisterend naar de illustere naam 'The Ann Summers Experience'. Inderdaad een hele ervaring. Als ik op de homepage (http://www.ansummers.com/) arriveer valt mijn mond open: ik blijk de 299737ste bezoeker te zijn sinds 5 december 1995. Wat is de Laffe Masturbantenfamilie groot! Een heel geruststellend gevoel. Gevoelige zielen en minderjarigen worden met een gevarendriehoek gewaarschuwd dat er 'sexually explicit' plaatjes gaan volgen.

Wie verder durft kan kiezen uit de categorie sex toys, PVC/rubber, lingerie, EN uit 'The All New Sex Show - live on the Internet'. Dat laatste klinkt spannend. Je hoeft er geen software voor down te loaden, de dames zullen onmiddellijk verschijnen. Bovendien zijn ze interactief: je kunt met ze praten via je toestenbord en zo je liederlijke fantasieën opbiechten. Maar eerst besluit ik wat foto's van de dames te bekijken.

Ik kan kiezen uit Iinda, Louise, Lucy en Luna. Of beter gezegd: uit 'details' van de dames, zoals er letterlijk staat. Klinkt als een fysiologisch onderzoek, maar gelukkig verschijnen de dames in volle glorie. Eén poserend in een badpak, een ander verdiept in 69, een derde slaat de hand aan zichzelf en een vierde doet 't op z'n Russisch. Erg opwindend allemaal, maar ik maak de fout om de tekst onder de foto's te lezen. 'Linda has been involved in movies and magazines. Internet for her is a good step forward to not only entertain worldwide, but also to get to meet people from different cultures.' 'Luna is involved in many projects, including table dancing.' 'Louise is a Miss UK finalist, and now dancer in Portugal.' Hallo! Dit is een pornoshop, geen sollicitatieclub.

Met een diepe zucht leun ik achterover in mijn bureaustoel. Het is tijd om echt contact met de dames te zoeken. Online. Interactief. Een hele stap voor een Laffe Masturbant en mijn muishand is klam van het angstzweet. Geen gelul meer. Ik klik. En dan valt mijn mond opnieuw open: op een grijs scherm verschijnt de boodschap 'Sorry, there is no lady available at the moment...'

Voor mij voorlopig geen cyber-sex meer. Wat een anti-dimax. Even wilde ik nog uit frustratie een 'love doll' bij Summers te bestellen, zo eentje die geïnspireerd is op Miss South Wales, maar ik ben bang dat dier good looks in opgeblazen vorm niet helemaal tot hun recht komen. Bovendien heb ik nu weer regelmatig sex met mijn vriendin. Nog online ook: zij zit geil te doen in de slaapkamer voor een videocamera, en ik zit in de huiskamer naar haar te kijken op de televisie. Ik roep door de deur heen wat ze moet doen. Heel opwindend. En ze heeft het nooit over een carrière als table dancer.