Driekwart kinderen vindt Ronald McDonald leuker dan papa

Hallo jongens en meisjes! Leuk dat jullie ook Havana lezen! Ga er maar eens even goed voor zitten, want netsurfer Rein neemt jullie mee op avontuur over de 'waves van cyberspace'! We gaan een kijkje nemen bij de site van McDonald's [URL is verlopen] waar je zulke lekkere hamburgers kunt eten. Wel oppassen dat je niet te vaak doorglijdt naar de homepage van McSpotlight [URL is verlopen], want dat is een meneer die allemaal nare dingen zegt over jullie favoriete hamburgertent.

Kijk, daar verschijnt een tekening van McDonald's. Een clown lacht ons vrolijk toe. Zie 'em zwaaien! Het is Ronald McDonald. Ronald doet een beetje denken aan kindermoordenaar John Wayne Gacy maar die is gelukkig al jaren geleden geƫxecuteerd. Ronald is een hele aardige clown. Hij maakt leuke grappen en als je ziek bent mogen je broertjes en zusjes en Pappa en Mamma in zijn huis logeren. Lief toch!

Maar meneer McSpotlight vindt Ronald helemaal niet lief. Hij noemt hem een verklede verkoper die kinderen het restaurant in probeert te lokken. Alsof jullie dat niet zelf zouden willen! Meneer McSpotlight zegt ook dat Ronald eruit ziet als een clown omdat kinderen dan bij andere clowns ook trek krijgen in een Big Mac. Alsof jullie het verschil niet kunnen zien met Bassie!

Meneer McSpotlight is gewoon jaloers omdat driekwart van de Amerikaanse kinderen Ronald leuker vindt dan hun papa.

Op de tekening staan naast Ronald ook een jongen en een meisje achter de balie te werken. Kijk ze glimlachen! Logisch, want volgens Ronald is het dikke pret om hamburgers te bakken. Iedereen krijgt een mooi uniform en een grappig petje. En als je je best doet kun je 'werknemer van de maand' worden, en misschien kom je ooit wel op de Hamburger Academy, een Hogeschool waar je alles over Big Macs kunt leren! Gaaf!

Maar natuurlijk heeft Meneer McSpotlight weer wat te zeuren. Hij zegt dat je bij McDonald's veel te hard moet werken. Dat je slecht betaald wordt en onder druk gezet, dat je uren vals genoteerd worden en dat je niet mag praten over de vakbond. Dat er heel veel jongens en meisjes ontslag nemen. Hij zegt dat je er brandwonden kunt oplopen aan de kookplaten en dat er pas een jongen geƫlektrocuteerd is.

Nou, volgens mij heeft meneer McSpotlight gewoon te veel naar luie kinderen geluisterd. En hebben jullie ooit geroosterd mensenvlees in je Big Mac geproefd!? Nou dan.

Als je nog op school zit, kun je extra je best doen voor een hamburger. Op sommige scholen is de leraar namelijk een vriend van meneer McDonald. Hij komt gratis lesgeven uit een gratis lespakket! Volgens meneer McSpotlight is dat weer helemaal verkeerd, omdat kinderen nu bij Engels ook moeten leren wat een Chicken McNugget is, bij Aardrijkskunde waar de winkels van McDonald's liggen en bij Rekenen hoeveel twee plus zeven zakjes frietjes zijn. Maar dat is toch juist leuk!? Bovendien kun je gratis hamburgers verdienen als je verklikt wie er vandalisme op school pleegt of spijbelt.

Dus jongens en meisjes, gewoon elke dag een hamburger bij McDonald's eten. Da's nog hartstikke gezond ook, want meneer McDonald noemt het een 'belangrijk onderdeel van een gezond dieet'. Niet luisteren naar gezeur van meneer McSpotlight over overmatig vet en hartziekten en borstkanker.

Meneer McSpotlight is gewoon een beetje in de war. Hij denkt dat kinderen zich abnormaal gaan voelen als ze niet bij Mac mogen eten, en dat Meneer McDonald kinderen misbruikt om ook hun ouders binnen te lokken. Bah. Meneer McSpotlight is zelf abnormaal. Ik denk dat hij vroeger nooit van zijn ouders naar McDonalds's toe mocht. Dat krijg je er nu van.

Martin Schrattenholzers doolhof Interactief inzepen