Erotisch magazine Passie bezorgt je een seks-implosie

Als ervaren masturbant koester ik een diepe angst voor non-masturbanten. Non-masturbanten zijn jaloers op masturbanten en werken allemaal in kiosken. Elke keer als ik met zonnebril en opplakbaard een blootblaadje wil afrekenen in de Bruna brult de caissière door de zaak: "Hé Arie, hoeveel kost het Dikke Memmen Magazine ook al weer?" Deze week had ik eindelijk een professioneel excuus. "De bon erbij graag, 't Is voor mijn werk", zei ik monotoom tegen de caissière toen ik de Passie afrekende. Dat snoerde haar de mond. Maar de vraag is of Passie wel aftrekbaar is.

'Passie'. Dat mogen ze gerust door de kiosk heenblèren. Passie roept beelden op van branding en ondergaande zon, niet van sperma-in-je-haar of fistfucking. Ook de cover doet geloven dat het om meer gaat dan een rukblaadje: een aankondiging van roddels, een horoscoop en daartussen twee borsten geklemd - een kruising tussen de Story, Viva, en Panorama. Prima camouflage.

Binnen tref ik de gebruikelijke reportages van professionele modellen. Zwanette uit Sneek met een bovenwijdte van 79 cm laat alles zien en geeft overal antwoord op. 'Ben je in voor alles?' 'Ja, geen probleem.' Niet bijster overtuigend, wel zoals het hoort. Maar dan. Dan stuit ik op een foto van een blote man. Jawel. Menno (28), gevangenenbewaarder uit Middelburg poseert met een heel erg slappe blote plasser.

Wat moet Menno in mijn Passie? Latente homolusten aanwakkeren? Of is hij een sussertje voor moeder-de-vrouw die, als zij Passie aantreft in mannie's gereedschapskist, minder pissig zal zijn omdat er ook voor haar iets tussen zit? Dat zou ook column 'Teri's Speeltjeshoek' kunnen verklaren, waarin Teri ons haar ervaringen met de Tarzanvibrator toevertrouwt, een rubber cactus zonder naalden.

Menno en Teri blijken slechts het topje van de ijsberg. Passie is volgestouwd met verslappende bijdragen van lezers. Niet minder dan zes pagina's worden ingeruimd voor ingezonden foto's van amateurmodellen, oftewel uitgezakte buurvrouwen en uitgemergelde tieners, in standjes die aan rectaal onderzoek doen denken in plaats van amore op Ibiza ('Vlak nadat mijn vriend deze foto had gemaakt, stortte hij zich bovenop me!'). Voeg hierbij een problemenrubriek ('Ik word opgewonden van vrouwenvoeten') en een ingezonden verhalenrubriek ('Met blote handen wreef ik het schuim door hun poesjes') en je laatste spermatozoom is drooggevroren.

Maar de munt viel bij mij pas echt toen ik het interview las met het 'paartje van de maand' Rémon en Pascale. 'Hoe denken jullie over zelfbevrediging?' vraagt Passie. 'Als mijn seksrelatie met Rémon zo blijft als nu heb ik daar geen behoefte aan', antwoordt Pascale. Geen behoefte aan. Da's duidelijk. Passie is helemaal geen gecamoufleerd rukblaadje, maar een lijfblad voor non-masturbanten, gecamoufleerd als gecamoufleerd rukblaadje.