Take no prisoners met waterpistool Super Soaker

Zoals iedereen heimelijk weet zijn kinderen potentiële moordenaars. Ze hebben een aangeboren drang tot vernietigen en willen hun kameraadjes 't liefst doodmartelen of de hersens inslaan. Als ze doktertje spelen fantaseren ze over vivisectie, bij tikkertje dromen ze van een stopkogel.

De enige reden waarom het aantal slachtoffertjes tot nu toe beperkt is gebleven, is een gebrek aan goed materiaal. Het wapenarsenaal van de gemiddelde speelgoedzaak bestond jarenlang uit lullige klappertjespistolen, pijl & bogen met softe zuignapjes, slappe rubber dolken en knakgevoelige plastic degens. Het enige werkelijk interessante alternatief, de gevaarlijke luchtbuks, bleef een onbereikbaar ideaal.

De meeste ouders beseften wat voor monsters ze in huis hadden, maar realiseerden zich tevens dat ze aan die moordlust tegemoet moesten komen om de hevigste driften te stillen. Op hun dringend verzoek ontwikkelden speelgoedfabrikanten een wapen dat gewelddadig oogt, trefzeker schiet maar geen terminale gevolgen heeft. Het werd de Super Soaker.

Deze Super Doorweker is een waterversie van de luchtbuks. Middels een pompje en luchtdruksysteem ontstaat een ongekend krachtige straal. Met de introductie van de Super Soaker-serie kon de militante kleuter een serieus offensief beginnen.

Waren de eerste soakertjes nog relatief onschuldig spuitertjes, de nieuwste Super Soaker is een extra-large bazooka met riot gun-pomp, vier straalsoorten (dun, plat, sproei, dik), twee luchtdrukbollen, een extra ammunitiereservoir en een bereik van 15 meter. Ruim voldoende om een stadswacht van zijn moutainbike te blazen.

De Super Soaker bleek het startsein voor een ware revolutie in high-tech doorweken. Koplopers zijn momenteel variaties als de Bike Shot, de Power Hand Sputter en de Shout 'n' Shoot. De Bike Shot is ontworpen voor de guerillakleuter. Hij wordt op het fietsstuur gemonteerd, loopt op batterijen (hoeft niet opgepompt te worden) en heeft een verstelbare loop, zodat de straalrichting onafhankelijk van de stuurstand blijft. Zeer effectief bij het belagen van klaar-overtjes.

De subtiele Power Hand Sputter is meer geschikt voor jeugdige O07's. Hij wordt op de rug van de hand gebonden en met een hemdsmouw bedekt. Zodra een onverlaat knikkers probeert te stelen, knijpt de geheim agent in zijn Sputter waarop een batterij-impuls zorgt voor een verlammende waterstraal.

Cyber-kleuters schaffen waarschijnlijk een Shout 'n' Shoot aan. Deze oogt als een straaljagerhelm met microfoon en vizier en is aangevuld met een waterreservoir aan de heup. Het waterspuitsysteem is stem-gestuurd, zodat de killer alleen maar kill ya mudafucka! in de micro hoeft te schreeuwen om via een buis in zijn helm agressieve aliens onder te spuiten. Het bereik is beperkt; de Shout is vooral bedoeld voor man-tot-mangevecht.

Waarschuwingen
Ouders zien deze Doorwekers graag als onschuldig vermaak. Een beetje water, dat kan toch geen kwaad. Heel dom. Want op de achterkant van de verpakking staat een aantal waarschuwingen opgesomd die door kinderen ongetwijfeld als tips zullen worden geïnterpreteerd:

  1. Mik niet op mensen of dieren
  2. Schiet niemand in de ogen
  3. Gebruik schoon leidingwater, geen bleekmiddelen of andere chemicaliën die het PISTOOL kunnen aantasten
  4. Ontlaad de luchtdruk als je geen gebruik maakt van de Soaker

Dus, als straks uw kat met zijn ogen vol Glorix krijsend door de kamer rent, weet u dat u zich in de vuurlinie bevindt. Misschien voelt u dan toch wat voor de luchtbuks als humaan alternatief. 't Is een keuze tussen conventionele of chemische oorlogsvoering.