columns over tv titels

Bikini-special met Katja, Babette en Guusje

Ik begrijp sekssymbolen niet. Ze zitten altijd te zeuren dat ze niet serieus genomen worden, dat het publiek alleen maar oog heeft voor hun rondingen en niet voor hun artistieke prestaties. Godallemachtig, wat ik er niet voor over zou hebben om als lustobject gezien te worden! Mijn ultieme dagdroom is dat vrouwen op me af stappen met "Rein jongen, ik vind je stukjes klote maar wat heb jij een ontzettend geil lichaam!" Eén zo'n opmerking en ik zou nooit meer een columnpje uitpoepen.

Voor sekssymbool Katja Schuurman (Goede Tijden, Slechte Tijden) is erotische adoratie geen dagdroom maar keiharde status quo. En ze vaart er wel bij. Dat kan niet gezegd worden van GTST-collega's Babette en Guusje, met wie Katja een hitje heeft gescoord. Samen moesten ze lustobjectje spelen op Mallorca.

Ik had nooit van Katja Schuurman gehoord tot ik haar in een clip met twee andere meiden snapte. Katja stond onbeschaamd geil tegen een pilaar te rijen terwijl de andere twee - Babbette en Guusje dus - iets hadden van: 'Ja, ik ga me daar een beetje aanstellen zeg'. Ik vroeg me af hoe die drie het met elkaar uithielden, op vakantie bijvoorbeeld.

Nou betekende de 'special' op Mallorca natuurlijk wel keihard werken voor de dames. De hele dag in bikini met de camera flirten en veel interviews doen, want Nederland is razend nieuwsgierig naar de vrouwen achter deze lichamen. Dat geflirt bleek echter een probleem. Voor Guusje en Babette dan. Met zichtbare tegenzin liepen ze over het strand te sjouwen, steeds met zo'n blik van: 'Hoor es, we zijn serieuze actrices dus je moet echt niet denken dat...'

Helaas maakten de dames evenmin indruk in de interviews (Babette: "Het meest verbaasd ben ik over de manier waarop ik mezelf heb geëvalueerd in de zin dat ik natuurlijk ben begonnen als een soort afhankelijk actrice"). Ze zeurden en zeurden over de relativiteit van succes, piekerden zogenaamd of glamour (lees: exhibitionisme) wel binnen hun ambities paste. Zelden zulke zeikerige sekssymbolen gezien.

En Katja? Die was volkomen in haar element. Als een bronstige ree dartelde ze over Mallorca's palmenstrand, flirtte met de camera alsof het een dildo was. Een natural. Goed, in de interviews bleek ze niet echt een licht ("Ik weet niet hoe ik aan mijn succes kom") maar haar ongekunstelde kontgedraai en borstgepronk staken verfrissend af tegen het verkrampte gechagrijn van Babette en Guusje.

Die voelden dat dondersgoed aan, want ze lieten geen gelegenheid schieten om Katja's exhibitionisme af te zeiken, steeds onder het mom van een geintje ("Kijk, zó doet Katja met haar heupen"). Trutten. Dankbaar moeten ze haar zijn. Zonder Katja's gekir waren ze nog steeds wat ze eigenlijk zijn: tweederangs a-seksuele zeepactricetjes.