Says no cheese

Met maat Hans en nog twee Rotterdamse vrienden naar het Fotomuseum op de Kop van Zuid geweest. Genoten van de expositie ‘175 jaar fotografie in Rotterdam’. Wat me opviel was dat men op foto’s van eind 19e / begin 20e eeuw zelden lacht. Een verfrissend contrast met de manische positiviteit van onze eeuw, al vermoed ik dat die grimmige blikken vooral te danken zijn aan de ellenlange sluitertijden, een chronisch vitaminetekort en een flinke portie syfilis. Hoe dan ook, het inspireerde Hans tot dit staatsieportret.

Helaas moest ik de indrukwekkende beeldenreeks vooral rennend tot me nemen wegens een gemene voedselvergiftiging, waarvan ik de gevolgen op het toilet heb vastgelegd met een lachvrije selfie die nu ingelijst op eigen toilet prijkt.

De Reus van Rotterdam
No cheese for Hans!