In de Maastunnel

Bijna waren we onderuit gegaan. Met de Honda 550K3, in de bocht van de Maastunnel, spekglad door regen en olie en bierhoofd. Met acrobatische toeren had ik de motor overeind weten te houden, maar ‘t scheelde weinig of we waren een berichtje in de Havenloods geworden.

Zo’n bijna-doodervaring verbroedert natuurlijk. Terwijl we al goede vrienden waren. In de kroeg schaterde zij altijd om mijn grapjes, ik kon uren in haar slaapkamerogen turen. Maar eigenlijk was ik zo’n goede vriend die meer wilde dan verbroederen. Zeker op de avond dat we bijna dood waren gegaan.

Gelukkig bleek ze samen te wonen met d’r ‘ex. Dat was verknipt genoeg voor mij om me er gelijk thuis te voelen. Haar ogen loodsten me richting slaapkamer. Vijf minuten later in het tweepersoonsbed trok ik de stoute schoenen aan. Zij deed lief, ik deed stoer. Zij had ervaring, ik had er veel over gehoord. Soms is lust mooier dan liefde, zeker als je het voor het eerst doet.

‘t Is niet bij die ene maal gebleven, maar een relatie zat er niet in. Misschien omdat we nooit meer dronken op de motor zaten, misschien omdat zij netjes op zichzelf ging wonen. Volwassen worden en seks, dat bijt elkaar een beetje. Maar indruk heeft ze gemaakt. Nog steeds bedrijf ik de liefde ‘t liefst als alles aan een zijden draadje hangt. Dan voelt iedere keer alsof het de laatste is. Of de allereerste. La petite mort
Met vier uitlaten!