In de kluis van Donner op 22/10/2016

De Rotterdamse boekhandel Donner had ons voor de keuze gesteld: óf boven in de winkel presenteren met ruimte voor honderden fans (maar dan was het pijnlijk geweest als er maar tien man was verschenen), óf beneden in de kluis met een limiet van zeventig man. We hadden kozen voor dat laatste, ware het niet dat je bij een Facebook event geen limiet kunt aangeven voor het aantal gegadigden. Het was dus even stressen toen de aanmeldingen binnen bleven stromen. Volle bak! Sommige geïnteresseerden moesten we teleurstellen. Verder was het een beetje onwerkelijk om na drie jaar isolement opeens zeventig lezers voor me te zien .

Drie sprekers waren er te horen naar aanleiding: Willem van Uitgeverij IJzer, zorgmanager Selwyn die herinneringen ophaalde aan Coef in de Jelgersmakliniek en Endegeest, en ikzelf over de totstandkoming van de biografie.

Boekpresentatie biografie Coef in Donner
foto: Geesje Tomassen

Signeersessie tijdens boekpresentatie biografie Coef in Donner
Mijn handtekening lijkt op het kruisje van een analfabeet (foto: Geesje Tomassen)

Voor een ieder die niet bij de presentatie kon zijn, of nogmaals wil luisteren & kijken naar de sprekers op YouTube is nu een integrale videoregistratie te zien, vervaardigd door Valo Media

Moonlit star
Deze selfie van Nederlands minst bekende BN'er heb ik na de presentatie met een wijnhoofd geschoten, als een moonlit starlet.