Pamela Anderson wordt belaagd door Ruby Wax

Ik hou van Pamela Anderson Lee. Dat doe ik al sinds ik haar voor 't eerst in Baywatch zag, in slow-motion galopperend over het strand. Als een gazelle. Iedereen zit altijd te zeiken over haar nepdikke borsten, haar nep-dikke lippen, haar nepblonde haren en haar nepwitte tanden, maar voor mij is Pamela Anderson Lee zo echt als je een droomvrouw maar kunt wensen.

Zo hartstochtelijk als ik van Pam hou, zozeer gruw ik van Ruby Wax. Ruby Wax is een babbelzieke, veertigjarige Tupperware bitch die megasterren voor de BBC interviewt. Egomaniakken als Madonna, Sharon Stone, Bill Cosby en Jean Claude van Damme hebben het onderspit moeten delven tegen haar kwetterlawines.

Ruby Wax op haar beurt gruwt weer van Pamela Lee. Pam is alles wat Wax nooit zal worden of geweest is: mooi, sexy, wereldberoemd en stinkend rijk. Probleem voor Wax is dat Pamela meer kijkers trekt dan welke ster dan ook. Wax heeft Pam dus nodig. Een interview kon niet uitblijven.

Om Pamela voor schut te zetten zonder risico op conflict te lopen hanteert Wax een sluwe strategie: de schijn van vertrouwen. Ons vertrouwen en dat van Pam. Vlak voordat Pam arriveert 'bekent' Wax ons vals grinnikend in een tête-à-tête dat ze "Pam alleen uitgenodigd heeft om meer kijkers te trekken!" (oftewel: "Denk niet dat ik geïnteresseerd ben in zo'n dom blondje!").

Verder zal ze het onderwerp 'siliconenimplantaties' moeten mijden "omdat dat volgens Pam's PR-man een taboe is!" (oftewel: "Als ik het niet over die neptieten mag hebben, waar dan wél over?!"). Verder heeft Wax haar baby meegenomen om Pam, die pas moeder is geworden, in een moeder-kent-moeder-sfeer te paaien. Zal Pam minder alert zijn op strikvragen.

Wax' strategieën blijken kansloos bij de relaxte Pamela. Wax begint via een babbeltje over borstvoeding over implantaties, via implantaties over dikke tieten, via dikke tieten over poseren, via poseren toch over domme rolletjes, et cetera. Pam geeft overal eerlijke antwoorden op ("Nee hoor, mijn borsten zijn niet zo groot, het is de manier waarop ik ze presenteer"). Niet te provoceren.

Wax raakt steeds opgefokter en besluit tot plan B: show stelen. Als ze samen gaan shoppen klampt ze wildvreemden aan om - quasi ironisch - te vragen wie mooier is, als ze samen in de limo zitten kruipt ze - quasi ironisch - bij Pam op schoot om dier favoriete standje na te doen.

Aan het einde van het interview heeft Wax zichzelf ontmaskerd als de versleten, gefrustreerde Tupperwarebitch die ze is. En Pam? Pam is nog fit. En zo hoort het ook, want ze moet nog jaren als een Gazelle over het Baywatch beach galopperen.