Talkshow over te grote en te kleine jongeheer

De zelfbenoemde maatschappelijke voorhoede wil graag taboes doorbreken. Incest, impotentie, borstamputatie: alles moet bespreekbaar zijn. We zijn immers een redelijk volk. Maar zo langzamerhand begint het leger der beschaamden en gekwetsten van een silent minority in een roaring majority uit te groeien - een menigte die niet alleen gerespecteerd wil worden, maar bovendien uit is op wraak. Kijk maar eens naar praatprogramma Lief en Leed. Dat zit er vol mee. En gespreksleidster Maya heeft noch het inzicht noch het lef om hen tijdig bij te sturen.

De aflevering was gewijd aan het mannelijk lid. Of beter gezegd: aan de grootte ervan. De redactie was erin geslaagd een aantal interessante en dappere gasten te ronselen om het fenomeen toe te lichten: een man met een zeer klein lid, een man met een zeer grote, een seksuoloog, een plastisch chirurg, happy hooker Xaviera Hollander en een meisje dat een vriendje had met een kleine pik. De show verliep in alle redelijkheid zolang er over 'objectieve' zaken werd gepraat als pesterijen, penisvergroting en het collectieve minderwaardigheidscomplex.

Maar toen het meisje er ronduit voor uitkwam dat zij de kleine pik van haar vriend aanleiding vond om de relatie af te breken, brak de hel los: een aantal heren uit het publiek pakte de microfoon en begon haar met een spervuur van verwijten te belagen: "Is jouw relatie dan alenig op de seks!? Weetje wel dat je hem in de diepste afgrond gooit!" et cetera. Het was duidelijk dat ze in haar de belichaming van hun jarenlange vernedering zagen en haar met alle macht een schuldgevoel wilden aanpraten. Ze werd zo zenuwachtig dat ze bijna in huilen uitbarstte. Maar ze hield voet bij stuk.

Maya deed niets. Ze begreep niet eens wat er fout ging, en was bovendien te zwak geweest om in te grijpen. Goddank was Xaviera er nog. Xaviera Hollander heeft in haar carrière duizenden pikken mogen uitproberen en wist ook precies wat ze lekker vond: "Ik houd ook wel van een fors geschapen man. Het is geen must, maar het oog wil ook wat!". Daar waren de heren even stil van. Alhoewel: Xaviera was natuurlijk een vieze hoer van wie je zoiets banaals kon verwachten!

Maar voordat ze de kans kregen om opnieuw te hakken kreeg één van hen de onstuitbare drang om zijn jongeheer voor de camera te showen! Ongetwijfeld onderdeel van zijn therapie, en goed voor zijn complex, maar ik was toch wel opgelucht toen Maya in zijn beeld ging staan en het programma afrondde met het onderwerp van de volgende aflevering: Russisch roulette. Goddank dat die slachtoffers het nooit overleven.