Meta-flirts in MTV's dating show Singled Out

Nederland is er nog niet aan toe, maar in Amerika zijn ze allang bon ton: fuck dating programma's. In deze shows hoeven de kandidaten geen enkele schijn meer op te houden. Niet langer hoeven ze verantwoorde babbels over hobby's, relaties, werk of andere trivialiteiten af te steken om dat geheel verzorgd weekendje met die trut of sul te winnen. Bij fuck dating draait 't allemaal om de wip; alle vragen en opmerkingen zijn dubbelzinnig, iedereen is geil gekleed en doet opgefokt.

Zo'n banaal gegeven kan leuke shows opleveren. Denk aan het onvolprezen Studs (ooit overgewaaid naar RTL4), waarin drie tochtige sletten een keuze moesten maken uit drie druipende hengsten. In MTV's Singled Out gaat het om niet minder dan honderd hitsige jongeren.

Gastheer Chiris oogt als een gezellige grunger in zijn slobbertrui, maar zijn scherpe tong verraadt een stand-up comedian in schaapskleren. Da's ook wel nodig, want hij moet samen met assistent Jenny, die zoveel siliconen in haar extra small T-shirt heeft laten proppen dat haar borsten elk moment kunnen exploderen, vijftig stampende hengsten en vijftig soppende sletten in bedwang houden.

De opzet van Singled Out is simpel. Een meisje wordt met haar rug naar vijftig jongens gezet die ze middels vraag & antwoord één voor één moet elimineren tot Mr. Right overblijft. In de tweede helft van de show gebeurt hetzelfde met een jongen en vijftig meiden.

De vragen zijn natuurlijk lariekoek ("Wat is de beste indicator voor de 'grootte' van een man: zijn hand of zijn voet?") en omdat goede antwoorden niet bestaan proberen de kandidaten vooral op fysieke wijze indruk te maken. De meisjes giebelen en zwoelen, de jongens loeien en brullen ("Hi! I'm Dan and I want to lick your body from head to toe!"). Missers worden afgestraft met een papieren zak over de kop of een kapot ei in het haar, al te gladde opmerkingen ("Tm gonna treat you like a queen") met een kat van Chris ("I definitely hear some butt-kissing!").

Singled Out is zo opgefokt dat het een nieuwe standaard zet voor trash TV. Fascinerend om te zien hoe die Amerikanen hun testosteron en oestrogeen kunnen laten rondgieren.

Verder heeft Singled Out een belangrijk voordeel boven gewone dating programma's: geen pijnlijke rendez-vous. In de tamme categorie komt het paartje altijd nog even vertellen hoe de flirtvakantie was ('Heel leuk'), terwijl er met grote letters FRUSTRATIE op hun voorhoofd staat omdat één van de twee 'het' niet wilde doen - bij Singled Out weet je dat er van seks geen sprake kan zijn omdat de druk veel te hoog is. Zo blijft ons de pijnlijke waarheid bespaard en kunnen we ons met volle overgave aan de Übertrash vergrijpen.